måndag 7 januari 2008

Tillbaka i Lissabon

Efter en lång dag på krokiga vägar kom vi tillslut fram till Lissabon. Hyrbilen lämnades tillbaka utan några problem. Numera hittar vi nästan som infödda i stan.

Efter en snabbfika har vi bara shoppingen kvar att fullgöra innan vi imorgon flyger hemåt.

/Stefan W

söndag 6 januari 2008

No comments

Fin strand i Portemao med en del grottor som skulle undersökas. Det ena gav det andra och plötsligt var det män som sprang omkring i kalsongerna. Det sägs att det var varmt i vattnet men det får var och en avgöra själv :-)

/Stefan W

Äventyrarna drar vidare

Tidig morgon (8:00) och dags för dakarturisterna att dra vidare. Verkar som om Kuno fungerar som reseledare och då han avslöjade att det var 45mil och inte 10 (vilket var hans första bud igår...)till färjan till Marocko så tog hojförarna beslutet att skippa frukost. Inga ledsna ansikten för det utan bara snabbt upp i sadeln. På frågan om vad målet var idag svarade Kuno att "tja, det är väl resan som är målet...:-)"


/Stefan W

Omgruppering i Portemao

Det här var tänkt som en blogg med massor av racingbilder men nu efter att Dakar blivit inställt blir det mer en blogg med festbilder.

Ingen idé att deppa och nu har vi kommit ner till Portemao. Vi tog oss ner till den tänkta parc fermen, som var väldigt ödslig. Ett gäng med svenskar har trots allt hittat ner och även Annie, Henrik och "Kuno" kom tillslut hit. De har kört hoj och ska sen fortsätta mot Marocko. De har ju ändå tagit ut några dagar ledigt...


/Stefan W

lördag 5 januari 2008

Ren poesi...

På väg till hyrbilen går vi förbi Robbie Gordon sanslöst stygga bygge. För jäkligt att inte få se den framföras med plattan i botten!


/Stefan W

Gravölen

Ett stort gäng mötte upp i lobbyn till hotell Mundial. Efter lite mingel gick vi till restaurang. Blev kvar där tills personalen började släcka ner. Chefen på stället hade då förstått att han hade 3 dakarpiloter i sin restaurang och bjöd på portugisisk skumpa. Vi lämnade stället både mätta och lite gladare...


/Stefan W

fredag 4 januari 2008

Bara att packa ihop

Alla deltagarna är givetvis förbannade men det är väl att gilla läget. Säkerheten går först.

Kapten bjöd på en slangning när han körde ut från parc fermen. En stund senare fick Henrik igång sin hoj och körde bort mot omlastningskajen.

Chris Pfeiffer bjöd på ännu mer bakhjulskörning och stoppies.

Sist några spionbilder på en 690 rally. Fan vilken snygg hoj!

/Stefan W

Äta bör man

För att på något vis lindra besvikelsen över att rallyt är inställt var det återigen dags för mat och dricka. Denna gång i sällskap med Fia, Anneli och Kjelle G. Ikväll blir det troligen gravvodka för att muntra upp alla nerflugna svenskar...

/Stefan W

Dakar inställt?!

Har idag letat upp bröderna Berglund som bara slappade på hotellrummet. Därefter åkte vi ut för att reka inför ss1. Väl på plats får vi besked om att hela rallyt är INSTÄLLT! En presskonferans ska hållas kl 13 svensk tid (12 lokal tid). Vilket jäkla antiklimax!


/Stefan W

Parc ferme, Lissabon

Lissabon möter oss med dåligt väder. Kan säkert blir ordentligt lerigt på specialen på lördag.

På bilderna ovan syns grabbarna grus framför startpodiet. På den andra bilden kan man med lite tur skymta kaptenens hoj. Annie blev inte färdig med besiktningen utan får fortsätta med det imorgon.

Nu är det öl och utfodring som gäller, skål!

/Stefan W

torsdag 3 januari 2008

Första etappen klar

Tufft att vara rallywannabie men en öl medan vi tar igen oss inför nästa etapp är inte fel. Sitter och väntar i terminal 2 på Kastrup tillsammans med Jocke och Måns-Ulric.

/Stefan W

tisdag 1 januari 2008

Snart börjar det...

Med denna blogg är förhoppningen att vi ska kunna publicera bilder och intryck direkt från Dakarrallyts start i Lissabon. Detta kommer ske med hjälp av foton från mobilen som vi sedan skickar till bloggen.



Vi som åker ner är Tommys kusin, Molsson, Rassle och jag (StefanW).

Mitt intresse för Dakarrallyt går ganska många år tillbaka och framförallt efter att PG Lundmark gjorde premiär i startlistorna. Via PG's gästbok knöts många kontakter som bla har fört mig till många olika resmål.

Efter en förfrågan om fler ville resa ner till Sharm el Shejk för målgång av 2003 års Dakarrally lärde jag känna "Tommys kusin" och senare år har vi varit vid målgång i Dakar och vid start i både Barcelona och Lissabon.

Rassle lärde jag känna efter en supporterfest i Göteborg, där "farmelips" hade en glad tillställning på någon krog. Vi har sedan sprätt många grusmil tillsammans och fler lär det bli.

Genom det eminenta forumet på soe.se har jag lärt känna Molsson, som visade det sig, bor knappt ett stenkast ifrån där jag bor. Även vi har gjort grusvägarna osäkra runt Växjö.

/Stefan W